YaÅŸam
2 aile de Adıyaman’a taşındı: Birlikte büyüyecekler
Hastanede karışan ve 4 yıl sonra mahkeme kararıyla biyolojik ailelerine iade edilen E. ve C. için aileler aynı şehirde yaşama kararı alınca Trabzonlu aile Adıyaman’a taşındı. Aynı mahallede beraber oynayan E. ile C.’nin bundan sonra birlikte büyüyeceğini söyleyen Adıyamanlı Selahattin D., “Aynı şehirde yaşadığımızdan beri her iki aileyi de gördüğü için çocukların psikolojisi düzelmeye başladı. Her iki çocuk da bana ‘Baba’ diyor. Her iki çocuk da eşime ‘Anne’ diyor. Çocukların iki ailesi oldu” dedi.
Hürriyet gazetesinin haberine göre Adıyamanlı Selahattin ve Meryem D. çifti 2013 yılında Ä°stanbul’daki özel bir hastanede bebek sahibi oldu. Aynı hastanede, aynı gün Trabzonlu Yusuf ve Selma K.’nın bebeÄŸi de dünyaya geldi. Ä°ki çiftin çocukları hastanede karıştı. Durumdan haberleri olmayan aileler birbirlerinin çocuÄŸunu alarak memleketlerine döndüler. 4 yıl sonra Trabzonlu Yusuf K., eÅŸine boÅŸanma davası açtı. Test sonucunda E.’nin, çiftin çocuÄŸu olmadığı ortaya çıktı. Trabzonlu aile hastaneye baÅŸvurdu. Hastanenin yaptığı araÅŸtırmada Adıyamanlı çiftle Trabzonlu çiftin çocuklarının karıştırıldığı ortaya çıktı. Her iki aile de mahkemeye baÅŸvurdu. Mahkeme her iki ailenin sık sık görüşmesini tavsiye ederek, 4 yaşındaki çocukların biyolojik ailelerine iade edilmesi kararını verdi. Mahkemenin kararı üzerine mayıs ayında, Trabzon’da büyüyen E., Adıyamanlı biyolojik anne-babasına verilirken Adıyaman’da büyüyen C.’ de Trabzon’da yaÅŸayan annesine teslim edildi.
AYNI MAHALLEDELER
Ancak öz çocuklarına kavuÅŸmalarına raÄŸmen öz evlatları gibi büyüttükleri çocuklardan uzak kalan aileler bir süre sonra çocuklarının hasretine dayanamadığı için aynı ÅŸehirde yaÅŸamaya karar verdi. Temmuz ayında C.’nin dedesi tayinini Adıyaman’a istedi. Tayininin Adıyaman’a çıkması üzerine Trabzonlu aile Adıyaman merkeze taşındı. Bunun üzerine Adıyaman’ın Besni ilçesinde oturan Selahattin D. ile ailesi Trabzonlu ailenin oturduÄŸu mahalleye taşındı.
Çocukların geleceÄŸi için aynı ÅŸehirde yaÅŸama kararı aldığını söyleyen Selahattin D., ”Mahkemenin çocukları biyolojik ailelerine teslim edilmesi kararından sonra çok zor bir dönem geçirdik. Öz çocuklarımıza kavuÅŸtuk. Ancak öz çocuÄŸumuz gibi büyüttüğümüz çocuÄŸumuzdan kopmak da çok zor geldi. Öz çocuÄŸum gece uyanıp Trabzon’daki annesini özlüyordu. EÅŸim de 4 yıl boyunca büyüttüğü çocuÄŸumuzu özlüyordu. Hem çocuklarla sık sık görüşmek için hem de çocukların geliÅŸimi ve psikolojisi için aynı ÅŸehirde yaÅŸama kararı aldık. Bunun üzerine Trabzon’daki aile Adıyaman’a taşındı. Ben de Besni’den 80 kilometre uzaktaki Adıyaman’a taşındım” dedi.
2’SÄ° DE ‘BABA’ DÄ°YOR
Aynı ÅŸehirde yaÅŸamaya baÅŸladıklarından beri çocuklarının psikolojisinin de iyiye gittiÄŸini söyleyen Selahattin D., “Aynı ÅŸehirde yaÅŸadığımızdan beri her iki aileyi de gördüğü için çocukların psikolojisi düzelmeye baÅŸladı. Aynı ÅŸehirde yaÅŸamak bizim için de iyi oldu. Böylece çocukları sık sık görebiliyoruz. Her iki çocuk da bana ‘Baba’ diyor. Her iki çocuk da eÅŸime ‘Anne’ diyor. Çocukların iki ailesi oldu. Çocuklar beraber büyüyecek” dedi.
BÄ°RLÄ°KTE OYNUYORLAR
Biyolojik ailelerine teslim edildiÄŸinden beri çocukların psikolojik destek aldığını da söyleyen Selahattin D., “Åžu anda her iki aile sık sık bir araya gelip çocuklarla hasret gideriyoruz. Çocuklar beraber oyun oynuyorlar. Çocuklar ÅŸu anda psikolojik destek alıyor. Ben bu olaydan önce Besni’de yaşıyordum. Åžimdi çocukların geleceÄŸi için iÅŸ yerim Besni’de olmasına raÄŸmen Adıyaman’a taşındım. Her gün Adıyaman-Besni arası git gel yapıyorum. 80 kilometre gidip geldiÄŸim için çocuklara çok vakit ayıramıyorum. Adıyaman’da uygun bir iÅŸ bulursam hem bizim için, hem de çocuklar için daha iyi olacak. Ä°ÅŸ konusunda yetkililerden yardım istiyorum” dedi.
Henüz yorum yapılmamış.